fredag 8 november 2013

Vill du vara med och sprida julglädje bland fattiga barn i Estland?Bra traditioner ska man fortsätta med. I många år har Hjärta till Hjärta samlat in julklappar till barnen på den ryska skolan i Haapsalu i Estland. Julklappar som har lyst upp vintermörkret för många barn som lever i utkanten av det estniska samhället.

De flesta barnen på den ryska skolan i Haapsalu kommer från fattiga familjer. Skolan vill sprida lite extra julstämning och glädje bland barnen. Därför har de frågat oss om inte vi skulle kunna samla ihop julklappar till barnen. Vi behövde inte fundera speciellt länge innan vi bestämde oss för att hörsamma deras önskan. Att få vara med och sprida glädje bland barn är något som våra hjärtan klappar lite extra för, särskilt nu när juletiden står för dörren. Men vi klarar inte att fylla en långtradare själva och därför behöver vi er hjälp med att fylla den med leksaker, kläder, skor och hygienartiklar till barnen på den ryska skolan och deras yngre syskon.

Barnen på den ryska skolan inklusive deras småsyskon är från 0-16 år gamla. För att distributionen av julklapparna ska gå så smidigt som möjligt önskar vi att leksakerna som ni skänker är inslagna och märkta med ungefärlig ålder och om den passar till en kille eller tjej. Tänk också på att ni inte skickar allt för skrymmande saker. Kläderna, skorna och hygienartiklarna som ni skänker behöver inte vara inslagna, med det är viktigt att de är hela och rena. Om du har garn, tyg, hushållsartiklar och blöjor för både spädbarn och vuxna får du gärna skicka med dem.Julklapparna, kläderna och skorna kommer att märkas och lastas på en lastbil som fraktar dem till den ryska skolan i Haapsalu där de delas ut till barnen och deras familjer av vår samarbetspartner i Estland. Vi kommer givetvis att återkomma med en återrapport så att du också kan få ta del av bilder på barnens glädje när julklapparna samt kläderna och skorna delas ut.

Vi behöver julklapparna senast 
onsdagen den 27 november

Du kan lämna gåvorna till oss i våra butiker i Linköping, Mjölby, Kisa och Motala under våra ordinarie inlämningstider som är måndag till fredag 8.00-16.00
Hjärta till Hjärta Second Hand, Linköping • Gottorpsgatan 51
• Telefon: 013-12 46 11 
Önskar du vägbeskrivning till Hjärta till Hjärta Second Hand, Linköping
Klicka i så fall på den följande länken: Hjärta till Hjärta, Linköping

Hjärta till Hjärta Second Hand, Mjölby • Svänggatan 5 i Lundbyområdet • Telefon: 0142-186 60
Önskar du vägbeskrivning till Hjärta till Hjärta Second Hand, Mjölby
Klicka i så fall på den följande länken: Hjärta till Hjärta, Mjölby

Hjärta till Hjärta Second Hand, Kisa • Sjögatan 11 • Telefon: 0494-100 04
Önskar du vägbeskrivning till Hjärta till Hjärta Second Hand, Kisa
Klicka i så fall på den följande länken: Hjärta till Hjärta, Kisa

Hjärta till Hjärta Second Hand, Motala • Verkstadsvägen 79 • Telefon: 0141-524 10
Önskar du vägbeskrivning till Hjärta till Hjärta Second Hand, Motala
Klicka i så fall på den följande länken: Hjärta till Hjärta, Motala

Email: info@hearttoheart.se • www.facebook.com/hearttoheart.se


Hjärta till Hjärta har 90-konto
Ett 90-konto är en garanti för att din gåva förvaltas väl. För att få ett 90-konto måste man följa de regler och bestämmelser som gäller för seriösa hjälporganisationer. På www.insamlingskontroll.se kan du läsa om vad som krävs för att få, och för att få behålla, ett 90-konto.

Dela gärna det här inlägget med dina vänner och arbetskamrater. Tack på förhand!

Text: Mikael Good, Hjärta till Hjärta. Foto: Hjärta till Hjärta

Inga kommentarer: