måndag 27 augusti 2018

Tonåringar i Huskvarna dödade en sjuk, svag och försvarslös manMannen på bildens liv slutade natten mot den 8 augusti i Smedbyparken i Huskvarna. Då bestämde sig ett gäng svenska ungdomar för att ta hans liv. Men innan dess misshandlades och förnedrades den rumänska mannen som var sjuk, svag och försvarslös.

Ett par dagar innan mannen hittades mördad hade han rutit till på ett ungdomsgäng som betedde sig illa vid Rosenhuset i centrala Huskvarna. Ungdomsgänget hotade honom och gick sedan därifrån. Några dagar senare hittades mannen död. En dryg vecka senare började rykten spridas bland ungdomar i Huskvarna om att mannen misshandlats och förnedrats av ett ungdomsgäng som sedan lämnade honom att dö. Ungdomsgänget ska även ha filmat misshandeln, visat den för sina vänner och sedan lagt upp filmerna på sociala medier.

Tre personer pekades tidigt ut på Flashback. De har sedan figurerat i polisens utredning, två av dem är bara 14 och den tredje är 16 år. Enligt uppgifter på Flashback har 7-10 ungdomar sett på eller deltagit i misshandeln, varför fler gripanden kan komma. Bland annat ska gärningsmännen ha kastat sten på mannen och kissat i en mugg som de sedan har hällt över den försvarslöse mannen. Enligt folk från Huskvarna är förövarna svenskar, men det är oklart om det rör sig om ett politiskt betingat hatbrott. Förövarna ska även ha hotat vittnen till tystnad, men det var deras eget skryt som till sist avslöjade dem.

Vad som är märkligt är att polisen dröjde med gripandena nästan en vecka efter att uppgifterna om gärningsmännen började figurera bland ungdomar i Huskvarna och på Flashback. Under den tiden fick förövarna gå fria och kunde fortsätta att hota vittnen.

Bildtext: I Smedbyparken i centrala Huskvarna bodde den rumänska mannen och det var även i det området som hans döda kropp hittades av förbipasserande den 8 augusti.

Text och foto: Mikael Good

Obs! Copyright gäller! All otillåten publicering av bilden kommer att debiteras! Kontakta mig om ni vill använda bilden. Behållningen kommer att gå till "Hannas vardagsrum" i Huskvarna.

Inga kommentarer: