måndag 15 juli 2013

Gullbrannafestivalen - Den vänliga musikfestivalenDu har säkert sett de svarta rubrikerna på tidningarnas löpsedlar om att den ena musikfestivalen efter den andra har lagts ned på grund av svikande publikintresse. Men det finns ett par undantag och ett av de undantagen är Gullbrannafestivalen som återigen kunde ståta med ett nytt rekordår.

Terese Fredenwall

Den 15:e upplagan av Gullbrannafestivalen kan ståta med nytt besöksrekord, nytt campingrekord och ett nytt försäljningsrekord. Under fyra dagar spelade nästa 60 band från många olika länder på fyra olika scener. Även om de flesta besökarna var mellan 15 och 25 år så är Gullbrannafestivalen en festival för alla åldrar och smaker. Ett par hundra personer i alla åldrar arbetade frivilligt med festivalen och de gjorde allt för att besökarna skulle trivas och må bra.

Whitecross

Gullbrannafestivalen är inte bara en musikfestival. Det är även en mötesplats där man kan få umgås med Gud och andra människor, en mötesplats där du har möjlighet att växa i din tro, lyssna på bra musik, umgås med nya och gamla vänner och njuta av havet och stranden. Gullbrannafestivalen är en kristen festival som arrangeras av Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU) och Ung Tro. Festivalen är givetvis öppen även för dem som inte är kristna och den är ett utmärkt tillfälle att upptäcka ny spännande musik på.

Philippa Hanna Gullbrannafestivalen 2013

Musiken är som sagt väldigt blandad och det är en hel del nya band som gör Sverigedebut på Gullbrannafestivalen, i år spelade bland annat Royal Tailor, Philippa Hanna, Lainey Wright och Humming People för första gången på svensk mark. För min egen del rankade jag konserten med Newworldson högst framförallt för att jag fick se gitarristen och Motownlegenden Leroy Emmanuel i aktion. Leroy har spelat tillsammans med några av de absolut största underhållarna i musikhistorien vilket du kan läsa om här: http://chasid68.blogspot.se/2013/07/den-storsta-stjarnan-stod-i-bakgrunden.html

Benesser

Jag fick även möjlighet att skaka tass och byta ett par ord med Leroy backstage. Att artister har blandat sig med festivalpubliken och setts småprata med sina fans och inte bara suttit och häckat i något Green Room på backstageområdet har haft en mycket positiv inverkan på hela festivalen. Tidigare har jag varit på en hel del konserter och festivaler och det som skiljer sig mest är att jag inte har sett en enda polis, eller några påverkade personer på Gullbranna.

Royal Tailor (US)

Man kan åka till festivalen med hela familjen och det finns gott om aktiviteter för både lite mindre och större barn. I och med att det är en städad festival behöver man inte vara allt för orolig för sina barn. Jag kände mig trygg och kunde ha samma uppsikt över barnen som hemma vid huset. Om du är nyfiken på Gullbrannafestivalen är du varmt välkommen att besöka nästa festival som går av stapeln den 3-6 juli 2014.

Klicka på den följande länken om du vill se ett bildspel bilder från Gullbrannafestivalen: http://www.youtube.com/watch?v=46ustcCSF4w

Michael W. Smith

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Inga kommentarer: