torsdag 29 mars 2012

Välkommen till Reclaim Photography Jönköping

Lördagen den 31/3 mellan klockan 11:30-13:30 kommer vi att köra ett Reclaim Photography vid Juneporten i Jönköping. Alla som vill är välkomna att delta och det är fritt att ställa ut de bilderna som man vill.

Konceptet Reclaim Photography har funnits sedan en tid tillbaka. Ett gäng fotografer i Stockholm har ställt ut sina bilder i det offentliga rummet vid flera tillfällen. Nu tar vi konceptet till småstaden. För att markera utgivningen av första numret av Le Visuer kommer vi ställa ut bilder här i Jönköping.

Så här går det till: Alla som vill vara med får vara med. Man tar med sig ett antal bilder. Dessa sätter man upp i det offentliga rummet med exempelvis häftmassa eller något annat som lätt går att ta bort, det är viktigt att man inte gör åverkan.

Jag vill passa på att påpeka att det här inte är ett politiskt evenemang. Reclaim Photography är öppet för alla oavsett deras politiska åsikt eller religion så länge bilderna inte kan uppfattas som kränkande eller stötande. Tanken är att sprida fotografi som konstform utanför den smala krets som går på fotoutställningar och det gör vi genom att ta fotot till den plats där folket finns. Om folk inte kommer på en fotoutställning får utställningen komma till folket.

På sidan sex i dagens Jönköping NU finns det med en kort intervju med mig med anledning av Reclaim Photography Jönköping och det första numret av Le Viseur den 31/3. Texten i artikeln stämmer någorlunda bra med vad jag sa men jag vill passa på att tillägga att Le Viseur inte är en nättidning för modernt foto utan ett nätmagasin för samtida dokumentärfoto: http://www.nutidningen.nu/pdfx/?host=jonkoping.nu


Här kan ni läsa manifestet för Reclaim Photography: http://www.reclaimphotography.blogspot.se/p/manifesto.html
The Ballad of East and West

Oh, East is East and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God's great Judgment Seat;
But there is neither East nor West, Border, nor Breed, nor Birth,
When two strong men stand face to face, though they come from the ends of the earth!

Rudyard Kipling

Text och foto: © Mikael Good

Inga kommentarer: