torsdag 26 juli 2012

Håll arbetsformen uppe genom att vässa din arbetsförmåga

Det finns ett överskott av både fotografer och journalister på arbetsmarknaden och det lär inte bli direkt enklare att få ett jobb nu när dagstidningarna drar åt svångremmen ytterligare ett par hack för att balansera den bristande annonskonjekturen.

Jag tillhör den lilla grupp av lyckligt lottade frilansare som tidigare har fått betalt för att göra reportage om ämnen som jag är engagerad i. Att resa land och rike runt och göra reportage om utsatta människor är definitivt något som jag skulle vilja fortsätta med. Men sparivern har tyvärr även drabbat mina tidigare uppdragsgivare och jag kan nog tyvärr inte räkna med fler uppdrag från dem under en överskådlig framtid och några nya uppdragsgivare har jag tyvärr inte fått tag på.

Även om jag förstår att de valt att hålla igen på sina kostnader är det ändå lite tråkigt att jag inte får åka på några uppdrag som reporter och fotograf, särskilt som jag vet med mig att jag är inne i en fotografisk och skrivmässig formtopp. Utan att förhäva mig är jag faktiskt övertygad om att mitt material skulle ha blivit dynamit och hjälpt till att dra in mycket pengar till behövande. Men å andra sidan har jag gjort en hel del ideella jobb och förhoppningsvis kommer något att dem att publiceras under de närmaste åren.

Ett av de ideella jobben som jag gjort är ett reportage från Sinaiöknen i Egypten som jag gjorde på min semester i mars. Bilden i det här inlägget kommer från det ännu inte publicerat reportaget från Sinai. Även om jag inte får betalt för det som jag gör tror jag att det är viktigt att hålla igång med en del skarpa projekt. Precis som för en idrottsman gäller det att hålla formen på topp så att jag kan prestera bra resultat när det verkligen gäller.


Beduin Sinaiöknen, Egypten.

Jag är inte någon man som sätter mig ned och tycker synd om mig själv. Som arbetssökande är det viktigt för mig att hålla arbetsformen uppe genom att vässa min arbetsförmåga. Det gör jag genom att engagera mig ideellt i en hel del olika projekt. Ett ideellt projekt som jag har plöjt ned mycket fritid i är Le Viseur Magazine. Om du inte har läst det senaste numret av Le Viseur Magazine kan du passa på att göra det här: 
Du kan även ladda ned tidningen i PDF-format och läsa det på din läsplatta: http://leviseurmagazine.com/Le_Viseur_2_2012.pdf 

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved.

Inga kommentarer: