söndag 29 november 2015

Go Home - en musikvideo om vänskapSången Go Home av Johan Leidefors handlar om Georgian, en romsk man i 30-års åldern. På grund av arbetslöshet sökte han sig till Sverige i desperat jakt efter ett jobb för att kunna försörja sina barn hemma i Rumänien. Trots många försök fick han inte tag på något arbete och nödgades att tigga för att få ihop pengar. Johan Leidefors som har skrivit sången och dokumentärfotografen Mikael Good som har tagit bilderna har lärt känna Georgian och har engagerat sig i hans livsöde. De delar en förhoppning om att på något sätt kunna hjälpa Georgian och hans familj.

Syftet med musikvideon är att samla in pengar från allmänhet och företag så att Kyrkhjälpen Huskvarna/Jönköping ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete med att ge ett värdigt mottagande till de utsatta EU-medborgarna som kommer till vår kommun och erbjuda dem mat att äta, kläder att sätta på kroppen, hygienartiklar och tak över huvudet.Här kan du ta del av Johan Leidefors tankar bakom sången Go home 
Här kan du ta del av en del av Mikael Goods reportage och artiklar om romer

Sätt in din gåva på bankgiro 545-6546 eller Swisha gåvan till 123 175 86 55. Märk betalningen med ”Kyrkhjälpen - Go Home”. (Insamlade medel administreras av Svenska Kyrkan)

Eventuellt överskott från insamlingen kommer att investeras i EU-medborgarnas hemländer genom Erikshjälpen, Hjärta till Hjärta, SAM-hjälp, Metro Ministries Romania och Missionskyrkan i Huskvarna.

Tack på förhand

Johan Leidefors och Mikael Good

Inga kommentarer: